Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani: Biscuiți cu unt și migdale, glazurați cu ciocolată albă și fructe

Data publicării:
Captură video Youtube/ Neatza cu Răzvan și Dani
Descriere foto: Captură video Youtube/ Neatza cu Răzvan și Dani

Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani propune o rețetă delicioasă de desert, perfectă de savurat în weekend.

Ingrediente pentru aluat fraged:

  • 800 gr făină 
  • 500 gr unt cu 82% grăsime
  • 200 gr zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 400 gr migdale măcinate foarte fin
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru glazură:

  • 400 gr ciocolată albă
  • coaja răzuită de la o portocală
  • căpșuni
  • zmeură
  • afine
  • boabe de cafea trase în ciocolată
  • fructe confiate
  • migdale

Mod de preparare

Se începe cu prepararea aluatului fraged care necesită un timp de relaxare la rece, pentru a putea fi decupat sub formă de biscuiți, cam 30 de minute.

După care, se cerne făina într-un bol încăpător și se adaugă peste ea făina de migdale, zahărul pudră și sarea. Apoi se adaugă untul rece, tăiat în cuburi și cele patru ouă. Cu ajutorul degetelor se amestecă bine ingredientele până când se obține un aluat compact, dar ușor nisipos.

Aluatul pentru biscuiți se modelează sub formă de rulou, se împachetează în folie alimentară și se pune la congelator pentru 35-40 de minute, pentru a putea fi tăiat în grosime de un cm cu cuțitul, ca pe feliile de salam.

Se încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Aluatul se taie cu un cuțit cu lama ascuțită în rondele de 1 cm grosime. Se așază biscuiții astfel formați în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc pentru 12-15 minute, la 200 de grade Celsius. Apoi se lasă la răcit.

Apoi se prepară glazura de ciocolată albă și se decorează biscuiții.

Pentru glazură, se topește ciocolata pe baie de aburi. Se adaugă coaja de portocală răzuită fin și se amestecă pentru omogenizare. Coaja de portocală va aromatiza foarte plăcut glazura de ciocolată. Biscuiții se tartinează cu această glazură, iar deasupra se decorează, după imaginație și după gust, cu fructe proaspete, cu fructe confiate, boabe de cafea trase în ciocolată, migdale, etc.

Acestea pot fi ținute copate, într-un borcan, adică într-un loc uscat, chiar și pentru 30 de zile, după cum dezvăluie chiar bucătarul. 

Citește și: Rețeta lui chef Nicolai Tand: Pui cu măsline și năut

Andreea Marin, rețetă de DIETĂ: Supă cremă de legume cu dovleac dulceag

Rețetă de kafta cu sos de iaurt. Mâncare libaneză preparată la "Neatza cu Răzvan și Dani"



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel