Prăjitură delicioasă cu cremă de vanilie și pandișpan de mac, perfectă de preparat în weekend.
Începe cu prepararea blatului de pandișpan, pentru că necesită un timp mai îndelungat de coacere.
Așadar, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru a se încălzi.
Separă albușurile de gălbenușuri, presară sare peste albușuri și bate-le cu mixerul. Când devin spumoase, adaugă, treptat, zahărul și sucul de lămâie. Când obții o bezea adaugă, pe rând: gălbenușurile, coaja de lămâie, macul și făina.
Întinde blatul de pandișpan cu mac în forma de copt tapetată cu hârtie la bază și unsă cu unt topit sau ulei. Pune tava la cuptor și coace blatul pentru 20-25 de minute, la 180de grade Celsius.
Pentru crema de vanilie, amestecă gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul, până când acestea se topesc. Adaugă puțin lapte rece și făina, omogenizează compoziția, iar apoi adaugă laptele fierbinte. Amestecă intens în timp ce adaugi laptele, pentru a nu se forma cocoloașe. Fierbe crema la foc mediu amestecând continuu, până când devine consistentă. După ce stingi focul, adaugă vanilia și lasă crema să se răcească.
Când crema este bine răcită, trebuie să încorporezi în ea untul moale, adăugat treptat.
Pentru blaturile de bezea cu nucă se mixează bine albușurile, după care se adaugă zahărul și se mixează până când se obține o bezea, după modelul celei de sus.
Se folosește o spatulă, pentru a încorporarea miezului de nucă măcinat fin. Trebuie să împarți compoziția în două părți egale pe care să le întinzi în două tăvi de dimensiunea pandișpanului cu mac.
Cele două foi de bezea cu nucă se coc tot la 180 de grade Celsius pentru 12-15 minute, cu ventilație.
Când s-a răcit atât crema, cât și cele trei blaturi, poți asambla prăjitura în aceeași tavă în care am copt-o.
Se așează la bază o foaie de bezea și se întinde peste ea jumătate din cremă. Adaugă blatul de pandișpan cu mac, apoi cealaltă jumătate din cantitatea de cremă. Deasupra se așează a doua foaie de bezea și se lasă totul la frigider pentru două ore. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News