Rețeta lui Vlăduț de la "Neatza cu Răzvan și Dani". Prăjitură în straturi cu cremă de vanilie, pandișpan cu mac și bezea cu nucă

Data publicării:
Captură video Youtube/ Neatza cu Răzvan și Dani
Descriere foto: Captură video Youtube/ Neatza cu Răzvan și Dani

Prăjitură delicioasă cu cremă de vanilie și pandișpan de mac, perfectă de preparat în weekend.

Ingrediente pandișpan cu mac:

  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 6 linguri de unt topit sau ulei
  • sucul și coaja de la o lămâie
  • 3 linguri de făină
  • 3 linguri de mac
  • 1 praf de sare

Ingrediente crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 10 gălbenușuri de ouă
  • 3 linguri de făină
  • 200 gr de zahăr
  • 3 lingurițe cu esență vanilie
  • 1 praf de sare
  • 250 gr unt cu 82% grăsime

Ingrediente pentru straturile de bezea cu nucă:

  • 10 albușuri
  • 500 gr de zahăr
  • 200 gr de nucă măcinată fin
  • un praf de sare
  • ulei sau unt pentru uns hârtia de copt

Mod de preparare:

Începe cu prepararea blatului de pandișpan, pentru că necesită un timp mai îndelungat de coacere. 

Așadar, pornește cuptorul  la 180 de grade Celsius, pentru a se încălzi.

Separă albușurile de gălbenușuri, presară sare peste albușuri și bate-le cu mixerul. Când devin spumoase, adaugă, treptat, zahărul și sucul de lămâie. Când obții o bezea adaugă, pe rând: gălbenușurile, coaja de lămâie, macul și făina.

Întinde blatul de pandișpan cu mac în forma de copt tapetată cu hârtie la bază și unsă cu unt topit sau ulei. Pune tava la cuptor și coace blatul pentru 20-25 de minute, la 180de grade Celsius.

Pentru crema de vanilie, amestecă gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul, până când acestea se topesc. Adaugă puțin lapte rece și făina, omogenizează compoziția, iar apoi adaugă laptele fierbinte. Amestecă intens în timp ce adaugi laptele, pentru a nu se forma cocoloașe. Fierbe crema la foc mediu amestecând continuu, până când devine consistentă. După ce stingi focul, adaugă vanilia și lasă crema să se răcească.

Când crema este bine răcită, trebuie să încorporezi în ea untul moale, adăugat treptat.

Pentru blaturile de bezea cu nucă se mixează bine albușurile, după care se adaugă zahărul și se mixează până când se obține o bezea, după modelul celei de sus.

Se folosește o spatulă, pentru a încorporarea miezului de nucă măcinat fin. Trebuie să împarți compoziția în două părți egale pe care să le întinzi în două tăvi de dimensiunea pandișpanului cu mac. 

Cele două foi de bezea cu nucă se coc tot la 180 de grade Celsius pentru 12-15 minute, cu ventilație.

Când s-a răcit atât crema, cât și cele trei blaturi, poți asambla prăjitura în aceeași tavă în care am copt-o.

Se așează la bază o foaie de bezea și se întinde peste ea jumătate din cremă. Adaugă blatul de pandișpan cu mac, apoi cealaltă jumătate din cantitatea de cremă. Deasupra se așează a doua foaie de bezea și se lasă totul la frigider pentru două ore. Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel