Rețetă mănăstirească de șampon natural din doar câteva ingrediente: „Pentru a scăpa de dermatită, mătreață, păr gras”

Data publicării:
Șampon naturist/ captură video Youtube, Trinitas TV
Descriere foto: Șampon naturist/ captură video Youtube, Trinitas TV

Iată o rețetă de șampon natural, preparat din doar câteva ingrediente de bază.

Chiar dacă în ziua de astăzi avem la îndemână diferite tipuri de șampoane sau tratamente pentru păr, pe care le putem găsi imediat în diferite magazine, de data aceasta vă propunem să ne întoarcem puțin în timp, când aceste produse erau preparate în casă. Astfel, călugărul Daniel a dezvăluit un tratament naturist pentru păr, care poate fi de folos în cazul mai multor probleme ale scalpului, și care se prepară simplu acasă. 

„A venit momentul să facem ceva și pentru părul nostru, pentru că tot am făcut pentru trup, pentru organe, acesta e pentru căderea părului și pentru piele. O să facem un șampon natural pentru păr, din apă de orez și semințe de in. O să iasă natural, pentru că nu conține sodă caustică, alți agenți chimici. Această rețetă e împrumutată din Asia, ei folosesc mult apa de orez, care e un tratament pentru piele.”, a declarat călugărul Daniel într-un videoclip realizat pe Youtube.

Citește și: Cele mai bogate alimente în fier. Trebuie să le consumi pentru a sta departe de anemie

Ingrediente:

- 100 g orez
- 500 ml apă
- 250 ml apă de orez
- 3 linguri semințe de in
- 25 g săpun

Mod de preparare:

„Pentru apa de orez, se lasă orezul la macerat de seara, în apă, iar noi folosim doar apa, care se îmbogățește cu aceste minerale și vitamine. Punem apa de orez pe foc, unde se adaugă semințele de in, care sunt foarte importante pentru că conțin acești acizi grași, omega-3, omega-6 și uleiuri esențiale. Ca să iasă un ulei gros, trebuie să folosim aceste semințe grase, foarte sănătoase pentru păr, pentru că au acest colagen natural. Acum lăsăm la fiert, trebuie să clocotească până la 10 minute, astfel încât să aibă o consistență mai cleioasă, apoi lăsăm la răcit.

După ce a fiert, începem să îl strecurăm. Ca șamponul să facă și puțină spumă, se adaugă și săpun natural răzuit, folosim o lingură. Cleiul acesta îl diluați cu puțină apă, iar apoi aplicați pe păr. Pentru a-i oferi șamponului și un parfum, punem și niște ulei esențial de care doriți, eu am pus de mentă.”, mai spune el.

VEZI și: Cinci obiceiuri care te vor îmbolnăvi. Renunță imediat la ele! Dr. Marius Sava: „Te vei predispune la boli cardiovasculare, la diabet, la accident vascular cerebral”

Cât de des se aplică tratamentul pe păr

În continuare, călugărul a dezvăluit și cum se aplică acest tratament natural, dar și cât de des ar trebui să fie pus pe păr. De asemenea, el a adăugat și faptul că e potrivit pentru mai multe probleme, precum ar fi dermatita sau căderea părului, fiind, astfel, ideal pentru diferite categorii de persoane.

„Pentru păr, e sănătate curată, îl puteți folosi și ca gel de duș pentru corp. Deci după ce puneți pe păr șamponul obișnuit, se aplică o mână de balsam de in pe cap și lăsați să acționeze 10 minute, masând ușor scalpul. Apoi clătiți și nu vă mai spălați o dată. Compoziția poate sta la frigider și o săptămână sau două. Este recomandat de folosit de două ori pe săptămână, pentru a scăpa de dermatită, mătreață, păr gras, hrănește părul, îl întărește. Este un tratament naturist complex pentru păr.”, mai spune acesta.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel