Pastele cu brânză feta și roșii cherry sunt delicioase de savurat la masa de prânz sau la cină într-o zi de weekend.
750-1000 gr roșii cherry
500 paste (nu spaghete)
300 gr brânză feta
ulei de măsline
2 căpțâni de usturoi
oregano
sare, piper
busuioc pentru ornat
Se da drumul la cuptor, pentru a se preîncălzi. Roșiile se taie în jumătăți și se așează (într-un strat) în tavă. În mijloc se așează brânza feta. Se presară din belșug oregano și ulei de măsline, se bagă la cuptor pentru 30-35 minute (până când brânza se topește și roșiile se înmoaie).
Între timp, se fierb pastele. Se curăță/ zdrobește usturoiul și se amestecă cu 1/2 din busuioc (tăiat mărunt).
Se scoate de la cuptor, se amestecă roșiile cu feta plus usturoi/ busuioc, se adaugă pastele și restul de busuioc.
INGREDIENTE:
1 ceapă
3 linguri de unt (nesărat)
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
2 căței de usturoi zdrobiți
200g pasata de roșii
2 linguri vodcă triplu distilată
450g paste penne
120ml smântână de gătit
50g parmezan ras
O crenguță de busuioc proaspăt
1/2 linguriță de ardei iute roșu zdrobit
Sare si piper
MOD DE PREPARARE:
Încălzește uleiul de măsline și gătește usturoiul și ceapa. Adaugă pasta de roșii și gătește până ce preparatul începe să se închidă la culoare. Adaugă smântâna de gătit și fulgii de ardei iute. Amestecă. Adaugă sare și piper după gust. Oprește focul. Gătește separat pastele conform indicațiilor de pe pachet. Nu uita să pastrezi cam 50 de ml din apa în care au fiert pastele. Adaugă pastele peste sosul de roșii, apa de la paste, votca și untul. Pune din nou tigaia pe foc. Gătește la foc mediu până ce untul s-a topit și sosul începe să devină cremos. Adaugă parmezanul și amestecă. Servește cu busuioc și parmezan ras.
Simplu și rapid de preparat, pastele sunt unul dintre cele mai populare și esențiale alimente de bază din bucătăria oricui. Pentru a găti pastele asemenea unui profesionist, urmează câteva principii de bază și șase pași, pe car îi vom enumera mai jos.
Iată câteva "reguli" de bază de urmat:
Întotdeauna sărați apa pentru paste! În lipsa acestui obicei, gustul pastelor și sosul cu care le serviți vor fi afectate, așa că nu omiteți niciodată acest pas.
Evitați risipa de alimente și măsurați-vă porțiile. 75 g de paste uscate de persoană este un număr corect. Dacă gătiți pentru 4 persoane, veți avea nevoie de 300 g de paste.
Oferiți pastelor suficient spațiu pentru a se găti, așadar alege o oală destul de mare..
Acoperiți tigaia cu un capac pentru a ajuta la aducerea mai rapidă a apei la fierbere, apoi îndepărtați capacul odată ce apa fierbe sau reduceți ușor temperatura pentru a nu mai face bule.
Adăugați pastele în apă odată ce aceasta fierbe, niciodată înainte, și lăsați-le să fiarbă fără capac, scrie Jamie Oliver pe blogul său.
Cel mai bun mod de a consuma pastele este al dente. În acest sens, acestea ar trebui să fie în mare parte moi, dar în interior să rămână ușor tari. Dacă muști din ea sau o tai pe jumătate, paste nu va fi hidratată în centru, având o culoare mai albă. Acesta este un semn bun că este timpul să oprești focul aragazului.
Cele mai multe pachete de paste ar trebui să ofere timpii de gătire pentru gătitul pastelor al dente. Dacă nu, trebuie să oprești focul cu aproximativ două sau trei minute înainte de durata de gătire pe care o oferă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News