Rețetă pentru masa de Crăciun: Chec cu portocale și cacao

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Checul cu portocale și cacao este perfect pentru masa de Crăciun.

INGREDIENTE 

100 g ciocolata neagra

 100 g coaja de portocale confiata 

2 bucati oua

 125 g zahar

 125 g unt 

150 g faina

 1 plic praf de copt

 1 ceasca unt pentru tava

 

MOD DE PREPARARE:  

Untul se freaca cu zaharul. Dupa ce acesta s-a topit, se adauga ouale, faina si praful de copt. Se rade ciocolata si se adauga în amestec, se adauga si coaja de portocala, se amesteca usor si se toarna aluatul în forma de chec unsa cu unt. Se coace 15 minute la foc mare, apoi se micsoreaza focul si se coace înca 45 de minute. Dupa ce trece testul cu scobitoarea, se lasa 15 minute sa se raceasca înainte de a-l scoate din forma. 

 

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel