Stufatul de miel este un adevărat deliciu și este perfect pentru masa de Paști.
INGREDIENTE:
750 g carne de miel cu os
8 legaturi ceapă verde
5 legaturi usturoi verde
2 linguri bulion
100 ml ulei
1 lingurita condimente pentru miel
MOD DE PREPARARE:
În ulei încins se prajeste pe toate parţile carnea de miel. Se scoate si, în acelasi ulei, se calesc ceapa si usturoiul taiate marunt. Dupa ce s-au înmuiat, se presara condimentele pentru miel şi oaie si bulionul desfacut cu atâta apa cât sos se doreste a avea în final. Se lasa sa dea un clocot.Într-un vas de cuptor, se aseaza carnea, se pune sosul de ceapa si se da la cuptor pentru 30 de minute.Dacă vrei un stufat de miel aromat, presară din belșug mărar și pătrunjel, înainte de servire.
POFTĂ BUNĂ!
200 gr unt moale
180 gr zahăr brut
1/2 plic praf copt
1 ou + 1 gălbenuș
păstaie vanilie
aprox. 300 gr făină
ciocolată neagră pt ornat (100 gr e suficient)
30-40 ml lapte dulce
MOD DE PREPARARE:
Într-un castron, mixam untul zahărul și semințele de vanilie. Mixam până se topește zahărul, apoi adăugăm oul întreg, apoi gălbenușul.
Amestecăm făînă cu praful de copt și o incorporăm treptat in compoziția de unt. Amestecăm până obținem un aluat destul de consistent. Acoperim cu folie alimentară și dăm la rece pentru o ora.După ce a stat la rece, scoatem aluatul și îl framantam un pic. Formăm "suluri" subțiri de 1 cm grosime și lungime 20 cm aproximativ. Tăiem batoane de aprox. 7 cm.
Luăm o tavă prevăzută cu hârtie de copt, așezăm fursecurile și le băgăm la cuptorul încins, la foc mediu, timp de aproximativ 10 minute. Ele trebuie să rămână deschise la culoare, însă trebuie să fie coapte. Le scoatem și le lăsăm la răcit pe un grătar.
Topim ciocolată pe baie de aburi, adăugăm laptele. Amestecăm până se omogenizează. Ornam fursecurile cu ciocolată la capete sau după preferințe.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News