Rețetă pentru masa de Revelion. Pește în crustă de sare la cuptor

Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ, foto Pexels/ Ksenia Chernaya
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, foto Pexels/ Ksenia Chernaya

Această rețetă de pește în crustă de sare la cuptor este alegerea ideală pentru masa de Revelion. Iată cât de simplu îl poți prepara. 

Ingrediente


Pentru crustă vei avea nevoie de:


2 kg. sare iodată

150 ml. apă

2 albușuri

1 crenguță rozmarin

1 crenguță cimbru

Coajă de la o limetă

Coajă de la o lămâie


Pentru pește vei avea nevoie de:

2 pești Dorada 800-900 gr. eviscerați 

½ lămâie

½ limetă

½ ardei chili tăiat felii

2 crenguțe mici de cimbru

2 crenguțe mici de rozmarin

2 crenguțe mici de mărar


Mod de preparare:


Vom toca mărunt rozmarinul și cimbrul și le vom pune peste sare, coaja rasă de la lămâie și limetă. Vom adăuga și albușurile de ou, apă și vom amesteca bine. 

Vom tăia felii lămâia și limeta. Vom condimenta peștii în interior cu puțină sare și vom adăuga în burțile lor câteva felii de de lămâie, limetă, ardei chili și un buchețel mic de rozmarin cimbru și mărar.

Vom tapeta o tavă de copt cu hârtie și vom pune 1/3 din cantitatea de sare. Vom pune peștele și îl vom acoperi cu cantitatea de sare. 

Punem tava în cuptorul preîncălzit la 180C pentru 30-35 de minute. 

După ce peștii sunt gata îi vom lăsa să se răcească 10 minute și vom sparge crusta de sare. O vom îndepărta cu tot cu piele. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel