Această rețetă de cornulețe fragede cu rahat este delicioasă și ușor de preparat.
Ingrediente:
550 g făină
350 g unt cu min. 80% grasime sau 245 g untură de porc
150 g zahăr pudră
2 gălbenușuri
opțional 1-2 linguri apă rece
sare
vanilie
coajă de lămâie
250 g rahat
zahăr pudră vanilat pentru pudrat
Mod de preparare:
Într-un bol punem untul rece tăiat cuburi (sau untura), făina, gălbenușurile și zahărul pudră, sarea, vanilia și coaja de lămâie. Se frământă câteva secunde.
După aceea punem aluatul într-o folie alimentară și îl lăsăm 30 de minute la frigider.
Rahatul îl vom tăia mărunt.
Aluatul se împarte în 3 portii. Se întinde în formă de cerc. Cu o rolă sau un cuțit se taie în 16 triunghiuri.
Pe fiecare triunghi se așează o bucățică de rahat și se rulează de la bază la vârf.
Cornulețele se bagă la cuptor pentru 15 minute la 170° C.
După ce le scoatem, le pudrăm cu zahăr vanilat.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News