Dacă îți place șunca, dar vrei să eviți produsele procesate din comerț, care au conservanți, aditivi alimentari și prea multă sare, soluția cea mai simplă e să îți faci propria delicatesă acasă. Nu e așa de greu pe cât ți-ai fi închipuit. Iată rețeta:
Dacă vrei șuncă de casă, tot ce trebuie să faci e să fierbi un ciolan de porc cu anumite mirodenii, arată Cookrate – Romania. Nu ai nevoie de conservanți și vei putea controla exact câtă sare pui în conținut. După experiența asta NU vei mai cumpăra ȘUNCĂ din COMERȚ, pentru că nu e atât de greu de gătit precum pare! În primul rând, în afară de o oală de 5 litri, iată de ce ai nevoie:
Rețetă, ingrediente:
- ciolan de porc - circa 1,800 kg
- apă
- ceapă - 200 g
- morcov - 100 g
- frunze de dafin - 10 g
- sare - 30 g
- piper negru boabe - 10 g.
- 5 căței de usturoi zdrobiți. î
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News