Pilotul Cezar Osiceanu a oferit o rețetă de musaca de legume.
„Este Săptămâna Mare de dinaintea Paștelui și, conform învățăturilor, se ține post, așa încât vă ofer o rețetă de musaca de legume.", a transmis pilotul Cezar Osiceanu.
Avem nevoie de:
4-5 cartofi albi curățați și tăiați felii potrivit de groase
Un ardei gras roșu și unul galben, tăiați rondele
5-6 pălării de ciuperci tăiate rondele
2 cepe roșii, 2 cepe albe tăiate rondele și 3-4 cepe verzi tăiate
150 gr de măsline cu sâmburi
3-4 roșii tăiate rondele
1 dovlecel tăiat felii
1 vânătă tăiată felii
Mirodenii (piper negru măcinat, busuioc, boia dulce, boia iute, cimbru, curry)
Mărar și pătrunjel tocat
3-4 morcovi serioși și groși tăiați rondele
O țelină mică tăiate rondele subțiri
O căpățână de usturoi proaspăt cu cățeii ei tăiați rondele
Un praz verde tăiat rondele
Nelipsitul pahar de vin alb parfumat și demisec
Un ardei iute roșu tăiat rondele.
Și acum la treabă pofticioși mari și mici!
Pentru operativitate vă recomand să folosiți mai multe tigăi concomitent.
Pentru că ne gândim și la voi, să nu mâncați grăsimi în exces, vom prăji cartofii și îi vom pune să se scurgă de ulei pe o bucată de hârtie.
Procedăm la fel cu rondelele de morcovi și cele de țelină pe care însă le vom face în tigaia de teflon cu foarte puțin ulei pentru a preîntâmpina lipirea de fundul acesteia.
Călim ceapa și o punem într-un castron peste care presărăm busuioc și oregano.
Punem în tigaia de teflon, rând pe rând, rondelele de dovlecel, vânătă, ardei gras, praz și ciuperci pe care le așezăm fiecare în castronul lor.
Și acum montajul final!
Așa ca băgăm oala noastră la cuptor pentru 15 minute având grijă să fie focul mediu, oala acoperită și să completăm cu vin sosul format.
Mirosul este senzațional, culorile așijderea, iar gustul… vă las să îl apreciați singuri!
Poftă mare!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News