Rețetă plăcintă cu dovleac. Simplu și gustos

Data publicării:
Placinta cu dovleac, foto Unsplash/ Timothy Wolff
Descriere foto: Placinta cu dovleac, foto Unsplash/ Timothy Wolff

Această rețetă de plăcintă cu dovleac este delicioasă și ușor de preparat. 

Ingrediente:


1 cană mare cu apă călduță (300 ml)

5-6 linguri ulei

½ linguriță sare

1 lingură zahăr

1 plic drojdie uscată (7 g)

faina cât cuprinde


Umplutură


1 farfurie adâncă cu vârf dovleac răzuit

2-3 linguri zahăr pt fiecare rulou

scorțișoară măcinată ori zahăr vanilat (1/2 plic pentru fiecare rulou)

ulei pt uns foile


Mod de preparare:

Din toate ingredientele de mai sus frământăm aluatul și îl lăsăm la dospit circa 30 de minute într-un loc călduț. 

Se împarte aluatul în 4 părți egale. Întindem fiecare foaie, ungem un uldei și punem peste aluat un sfert din dovleacul ras, presărăm zahărul, zahărul vanilat și scorțișoara.

Se rulează, se așează în tava tapetată cu hârtie de copt, se unge cu ulei și se coace la foc mic până se rumenește deasupra. 

Poftă bună! 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel