Prăjitura cu mere și dulceață este un desert care se prepară foarte ușor și este extrem de gustos.
INGREDIENTE:
Blat: 5 oua, 100 gr zahar, 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita de otet, 150 gr faina, 1 praf de sare.
Umplutura 1- dulceata de prune -400 gr
Umplutura 2: 6 mere mari, 100 gr zahar, 100 gr unt, 2 pliculete zahar vanilat, 2 linguri de gris, esenta de rom.
Glazura: 5 piscoturi de sampanie maruntite
MOD DE PREPARARE: Merele se rad , apoi se pun la calit impreuna cu unt si zahar.Se amesteca din cand in cand si se lasa pe foc cca 5-8 min.Se amesteca cu grisul, vanilia si esenta de rom, se ia de pe foc .Separat se pregateste blatul: ouale se separa , batem albusurile spuma cu zahar . Se mixeaza galbenusurile cu praful de copt stins in otet intr-un bol mai mare, apoi adaugam albusurile spuma si treptat faina amestecata cu sare . Se amesteca usor , compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la copt cca 20 min , pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala. Se lasa sa se racesca complet apoi se taie in trei foi.Pe o tava se pune prima foaie se intinde dulceata intr-un strat uniform, se adauga a doua foaie , se adauga compozitia de mere (3 parti) , se adauga ultima foaie de blat si presam usor. Se intinde intr-un strat subtire restul de compozitie cu mere apoi se decoreaza cu piscoturi maruntite.Se introduce la rece pentru 2-3 ore . Se portioneaza dupa preferinta.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News