Rețetă românească. Pui înăbușit cu usturoi. Simplu și gustos

Data publicării:
Retete, foto Unsplash, sursa Magda V
Descriere foto: Retete, foto Unsplash, sursa Magda V

Această rețetă de pui înăbușit cu usturoi este ideală pentru mesele în familie. 

Ingrediente:


4-5 pulpe superioare de pui 

150 ml apă

3 linguri maioneză de usturoi

mărar

2 linguri ulei

sare, piper negru


Mod de preparare:


Pulpele trebuie spălate bine și uscate cu un șervețel. Trebuie presărate cu sare și piper pe ambele părți. Se toarnă uleiul peste ele și se masează ușor. 

Se puse cratița la încins și se așează pulepel cu pielea în jos. Se toarnă peste uleiul cu condimente. 

Se lasă pe foc circa 10 minute, cât să se rumenească ușor. Întoarceti pulpele și lăsați să se facă pe a doua parte încă 5 minute.

Trageți cratița de pe foc și așteptați să se răcească puțin uleiul. Adăugați apa și presărați sare. Acoperiți cratița și băgați la cuptorul încins la 180C. Mai lăsați încă 35 de minute. 

Scoateți carnea și fierbeți sosul pentru 2-3 minute. Adăugați mărarul. 

Adăugați câteva linguri din sosul din tavă peste maioneză și amestecați. Turnați maioneza înapoi în cratiță și amestecați bine. 

Adaugati pulpele și stropiți-le peste tot cu sosul usturoiat. Puneți capacul și lăsați să stea 10 minute.

Puteți servi cu mămăliguță. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel