Această rețetă tradițional românească este delicioasă și ușor de preparat.
Ingrediente:
1.2 kg cartofi
500 gr pulpă de porc
2 cepe roșii
3/4 linguriță chimen măcinat
2 linguriță boia dulce
boia iute
1/8 linguriță piper negru măcinat
1 linguriță sare
1 lingură pastă de ardei
1 fir cimbru uscat (sau 1/4 linguriță cimbru uscat măcinat)
1 fir bogat tarhon
3 linguri ulei
Mod de preparare:
Ceapa trebuie tocată mărunt și pusă la călit în ulei încins. Lăsăm pe foc până se înmoaie. Peste ea se adaugă carnea tăiată în bucăți mici. După ce carnea s-a rumenit, se trage oala de pe foc și se adaugă condimentele și pasta de ardei. Se amestecă bine.
Se pune oala iar pe foc și se adaugă 1 l de apă și cimbrul. Se lasă cu capac timp de 25 minute.
Punem cartofii tăiați cuburi și mai lăsăm cam 25 minute.
La final adăugăm tarhonul tocat.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News