Salata de castraveți cu smântână este foarte sănătoasă și este recomandată mai ales în lunile caniculare de vară.
INGREDIENTE
2-3 castraveți
1 ceapă medie tăiată subțire și cu inelele separate (sau 2-3 cepe verzi tocate)
230 g smântână
60 ml oțet din cidru de mere
60 g zahăr
sare și piper după gust
1/2 linguriță de mărar tocat (opțional)
MOD DE PREPARARE: Taie castraveții în rondele subțiri și ceapa într-un castron.Într-un bol mic, amestecă smântâna, oțetul, zahărul, sarea și mărarul.Toarnă sosul peste castraveți, amestecă și dă la rece până la servire.Amestecă de câteva ori înainte să servești, ca să marinezi bine castraveții. ( sursa: retete.unica.ro)
INGREDIENTE
1 castravete
3 roșii medii
1 ceapă (roșie, de preferat)
100 g măsline negre dietetice
300 g brânză feta
1 lingură ulei de măsline
1 linguriță oțet balsamic
oregano,
sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE:
Spală bine toate legumele, taie-le și adaugă-le într-un bol mare. Îți trebuie un vas cât mai mare pentru a putea amesteca în voie toate legumele, fără să dai pe dinafară.
După ce ai pregătit legumele pentru salata grecească, pregătește dressingul. Combină uleiul cu oțetul și condimentele, apoi toarnă totul peste legume,. Amestecă bine salata grecească și las-o 5 minute înainte de a servi. Nimic mai simplu!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News