Rețeță simplă pentru cină. Paste Alfredo cu pui. Gata în doar 15 minute

Data publicării:
Paste, foto Unsplash/ autor: Pixzolo
Descriere foto: Paste, foto Unsplash/ autor: Pixzolo

Această rețetă de paste Alfredo cu pui este ideală pentru o cină romantică.  

Ingrediente:


300 gr piept de pui fără os

250 gr fettuccine

250 ml smântână pentru gătit 32%

50 gr unt 

100 gr parmezan 

2 căței usturoi

pătrunjel verde

sare, piper


Mod de preparare: 


Pieptul de pui trebuie tăiat pe lung, în două bucăți. Se condimentează cu sare și piper. Îl rumenim la foc iute. 

Pastele trebuie puse la fiert pentru circa 6 minute, în apă clocotită cu sare. 

Într-o tigaie trebuie topit untul și adăugat usturoiul, strivit cu podul palmei. După ce și-a lăsat aroma, va fi scos din tigaie. 

Adăugăm smântâna pentru gatit și amestecam imediat ca să omogenizăm. Trebuie să amestecăm în continuu, iar focul să fie la minim. 

După ce sosul este aproape de punctul de fierbere adăugăm parmezanul ras. Când sosul este gata, îl dăm deoparte și adăugăm pieptul de pui tăiat fâșii. Pastele vor fi scurse de apă și adăugate în sos. 

La final asezonăm cu pătrunjel verde tăiat mărunt și piper. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel