Peștele la grătar este o delicatesă îndrăgită de întreaga familie. Încercați această rețetă a cărei star este somonul la grătar completat cu pesto de busuioc.
INGREDIENTE:
Pentru somon:
600 g file de somon dezosat, pe care îl tăiați în bucăți cu grosimea de 4 cca 3 cm
35 ml ulei de măsline de calitate
35 ml zeamă de lămâie proaspătă
sare
piper negru măcinat
Pentru sosul de busuioc:
un pumn de busuioc proaspăt
80 ml vin alb sec
250 ml smântână pentru frișcă
2 căței de usturoi
2 linguri de zeamă de lămâie
60 g untpiper negru măcinat
sare
MOD DE PREPARARE:
Spălați fileurile de somon în apă, uscați cu un prosop de bucătărie, ungeți pe ambele părți cu ulei de măsline și puneți pe farfurie. Turnați zeama de lămâie peste somon, sărați și piperați. În mixer puneți busuiocul, vinul alb, usturoiul și amestecați până obțineți un amestec fin. Încingeți tigaia, puneți în ea sosul de busuioc, adăugați smântâna, aduceți la punctul de fierbere, amestecați din când în când și la foc moderat reduceți sosul aproximativ 15 minute.
Când volumul sosului de busuioc scade la aproximativ jumătate, adăugați zeama de lămâie și untul. Sărați, piperați, amestecați și luați tigaia de pe foc, acoperiți cu un capac și puneți tigaia la o parte. Încingeți grătarul, curățați grilajul, ungeți-l cu ulei de măsline și la temperatura înaltă preparați somonul la grătar pe fiecare parte aproximativ 4 minute.
Când somonul este ferm la atingere, îl puneți pe farfurie, turnați peste el sosul de busuioc și serviți.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News