Sos tzatziki cu iaurt, castraveti si usturoi este foarte gustos și poți să îl mănânci cu lipie pur și simplu la o masă de seară, sau poate însoți carnea friptă la gratar.
Ingrediente
200-250 g castraveciori cornishon (vreo 2-3)
300-350 g iaurt grecesc 10%
3 catei de usturoi mari
2 lg ulei de masline
1 lg zeama de lamaie sau otet
1/2 legatura marar
sare
piper proaspat macinat OPTIONAL
frunze de menta OPTIONAL
Mod de preparare: . Spala, usuca, si rade castravetii cu tot cu coaja, dupa ce i-ai testat sa nu fie amarui. Unii pun peste noapte la scurs castravetii, dar daca sosul va fi mancat imediat, ajuta-l presandu-l usor ca sa lase mai repede zeama.
Curata usturoiul, preseaza-l cu lama sa iasa seva si toaca-l, peste care pune zeama de lamaie si 1 lingura de ulei. Daca doresti poti sa pui si piper proaspat macinat.
Spala, zvanta in prosopul curat mararul si toaca-l marunt. Marunteaza si menta daca iti place sa adaugi.
Iaurtul este consistent, in mod normal nu lasa zeama. Le amesteci pe toate si asezi in sosiera. Deasupra se stropeste cu cealalta lingura de ulei ramasa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News