Rețetă țărănească. Tocaniță de cartofi cu măzare și afumătură

Data publicării:
Tocăniță, sursa pixabay/ autor roymungez1
Descriere foto: Tocăniță, sursa pixabay/ autor roymungez1

Tocănița de cartofi cu mazăre și afumătură este o reteță țărănească extrem de gustoasă.

INGREDIENTE:

6 bucăți mici de oase afumate, cam 500 g

5 cartofi mari, cam 1-1,2 kg

100 g mazăre (sau dupa preferinte)

3 cepe

2 morcovi

2 căței de usturoi

2 frunze de dafin

100 ml suc de roșii

3 linguri de ulei

1 linguriță pătrunjel uscat sau proaspăt

sare și piper, după gust

MOD DE PREPARARE:

Într-un ceaun încapator se pune uleiul și se rumenesc pe cât posibil oasele afumate (puteți folosi orice fel de afumătură ). Se taie ceapa mărunt si se adaugă peste oase, sa se caleasca si ea.

Se pune si sare si piper si putina apa si se lasă 5 minute la foc mic. Apoi se adaugă si morcovii taiati rondele si se acoperă cu capac inca vreo 3 min pana se înăbușesc toate.
Dupa toate astea, se acoperă cu apa fierbinte pana la nivelul oaselor si se lasă sa fiarba totul in jur de 15 minute. Se adaugă si cartofii taiati cuburi si se mai completează cu apa fierbinte pana ce apa e deasupra cartofilor.
După ce aproape au fiert cartofii, se pune sucul de rosii, frunzele de dafin și usturoiul tăiat felii.

Se mai dă in cateva clocote până se fierb complet cartofii și la sfârșit se adaugă pătrunjelul uscat si se pune capacul.
Pentru cei ce iubesc mararul, merge perfect cu aceasta tocaniță.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel