Ciorba RĂUDĂȚEANĂ cu afumătură și roșii este o rețetă simplă, sățioasă și gustoasă.
INGREDIENTE
150 ml de smântână, 800 g costiță afumată, 2 morcovi, 2 bucăți păstârnac, 1 bucată apio, 1 ceapă, 1/2 bucăți de ardei gras roșu, 250 g roșii pasate, 50 ml ulei, 2 foi dafin, câteva boabe de piper, leuștean uscat după gust și sare.
MOD DE PREPARARE
Începem prin a tăia ceapa, după care dăm o jumătate de morcov pe răzătoarea mică. Punem o oală la foc mediu și cu ulei. Când acesta este încins , adăugăm ceapa și morcovul ras. Adăugăm puțină sare și lăsăm ceapa și morcovul să se calească până când uleiul capătă o culoare aurie.
Adăugăm 4 litri de apă și foile de dafin rupte pentru un plus de savoare. Următorul pas este să adăugăm boabele de piper, leușteanul uscat și costița afumată. Între timp tăiem apio , morcovul și pastarnacul în cubulețe. Toate legumele trebuie sălate și curățate înainte de tăiere.Tăiem în cubulețe și ardeiul gras după care îndepărtăm spuma formată cu ajutorul unei spumiere. În momentul în care afumătura este fiartă pe jumătate adăugăm legumele tocate.
Adunăm spuma ori de câte ori este nevoie. Lăsăm să fiarbă totul pentru aproximativ 10-15 minute. Punem sare, după care stingem focul. Tăiem pătrunjelul, batem oul împreună cu smântâna, până obținem o pastă simplă și subțire. Turnăm oual bătut cu smântâna treptat și presăram pătrunjelul. Ciorbă rădăuțeană cu afumătură este pregătită.
POFTĂ BUNĂ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News