Rețetă tradițională: Chifteluțe de curcan cu susan

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Chifteluțele de curcan cu susan au un gust deosebit și se prepară foarte ușor.

INGREDIENTE: 

 

400 gr carne de curcan (piept, pulpa) 

100 gr slanina  de porc 

2 oua intregi 

2 cartofi fierti

3 felii de  paine

1/2 lingurita cimbru uscat

  sare si piper dupa gust

1/2 lingurita boia de ardei dulce

susan 

 

MOD DE PREPARARE:

Carnea de curcan  si  slanina se  trec prin masina de tocat carne. Intr-un bol adaugam : carnea tocata, ouale , cartofii fierti si pasati, painea inmuiata si stoarsa, boia, cimbru, sare si piper dupa gust. Amestecam  pana obtinem o compozitie omogena. Cu o lingurita se portioneaza chitelutele, se modeleaza, apoi se trec prin susan. Chiftelutele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt , cu distanta intre ele. Se intoduce tava  in cuptorul incalzit la 180 C si le  lasam la copt  pana ce susanul incepe sa capete culoare aurie.

 

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel