Rețetă tradițională. Ciorbă de perișoare. Simplu și gustos

Data publicării:
Ciorbă de perișoare
Descriere foto: Ciorbă de perișoare

Această rețetă de ciorbă de perișoare este delicioasă și ușor de preparat. 

Ingrediente:


600 de grame de carne tocată

2 cepe

6 linguri de orez

2 ouă

1 linguriță rasa de paprika dulce

3 morcovi

1 ardei

1 fir de păstârnac

1 țelină mică

1 rădăcină de pătrunjel

4 l apă

1 roșie mare

200 de grame de smântână 

pătrunjel, mărar verde, leuștean 

sare, piper

zeamă de lămâie sau borș pentru înăcrit


Mod de preparare:


Legumele (morcovii, ardeiul, păstârnacul, țelina, pătrunjelul și 1 ceapă) se taie cubulețe și se pun într-o oală cu 4 litri de apă și se dau la fiert. 

Separat, se pun la fiert 500 de ml. de apă. Cand dă în clocot, se adaugă 3 linguri de orez și se lasă 2 minute. Apoi se scurge orezul și se clătește cu apă rece.

Se amestecă carnea tocată, orezul prefiert, cele două albușuri de ou, ceapa tocata foarte marunt, pătrunjel verde fin tocat, 1 linguriță de paprika dulce, sare si piper. 

Se fac din această compoziție perișoarele, cât mai mici, să poată fi luate în lingură. 

Când apa și legumele încep să fiarbă se adauga cele trei linguri de orez rămase, bine spălate, apoi perișoarele și se potrivește de sare. Se lasa pe foc încă 20 de minute, apoi se adaugă rosia decojită și tăiata cuburi mici.

Se mai dă în clocot 2-3 minute, apoi se opreșe focul și se adaugă verdeața tocată. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel