Rețetă tradițională: Ciorbă de porc ardelenească

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash, autor Toa Heftiba
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash, autor Toa Heftiba

Ciorbă de porc ardelenească este o rețetă tradițională, apreciată de întreaga familie. 

INGREDIENTE:

500 gr carne porc (pulpa sau piept de porc daca o doriti mai grasa)
70 gr orez
1 morcov mare
1 ceapa mare
1 bucata telina
1 bucata pastarnac
1 radacina mica patrunjel
1 /2 ardei gras
200 ml smantana
1 lingura rasa faina
1 lingura buna de tarhon tocat
1/4 legatura patrunjel
sucul de la 1/2 lamaie (sau otet)
2 linguri ulei
sare, piper

 

MOD DE PREPARARE:  Se taie carnea de porc cubulete si se pune la fiert, la foc mediu, pentru 45 minute in 2 l apa rece. In primele 15 minute de fierbere supa se spumeaza.In uleiul incins adaugam ceapa tocata fin, morcovul, telina, patrunjelul radacina si pastarnacul date pe razatoarea mare, plus ardeiul taiat cubulete. Se calesc la foc mic pentru 10 minute, pana legumele se inmoaie un pic.
Se adauga zarzavaturile in supa, plus piper si 1 lingurita de sare si se mai fierbe inca 15-20 minute. Se da apoi focul la mic astfel inca supa sa nu mai clocoteasca.In acest timp, orezul se fierbe separat si apoi se scurge.Smantana se freaca cu faina si apoi se dizolva cu 5 polonice supa fierbinte, adaugate pe rand. Apoi se toarna smantana incet in oala cu supa, amestecand continuu pentru a nu se branzi.Se adauga tarhonul tocat si suc de lamaie dupa gust si se mai lasa 10 minute pe foc foarte mic. Se gusta de sare.
pentru acrirea ciorbei, in loc de suc de lamaie puteti folosi otetul de pe tarhon; se poate folosi si tarhon proaspat pe care il opariti si apoi il tocati.Se adauga orezul si patrunjelul tocat marunt in ciorba de porc si se stinge focul.

 

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel