Rețetă tradițională: Conopidă roz cu sfeclă roșie la borcan

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Conopidă roz cu sfeclă roșie la borcan este foarte delicioasă și se potrivește perfect lângă o friptură.

INGREDIENTE: 

3,6 kg conopidă

oțet

zahar

sare

1 bucata sfecla rosie ( decojită)

 

MOD DE PREPARARE:  

Conopida se desface in buchetele si se tine pentru 30 minute in apa rece cu sare (1 lingura plina). Sfecla se curata de coaja si se taie felii. La fiecare borcan adaugam : 70 ml otet + 15 gr sare+60 gr zahar . Amestecam bine cu o lingura din lemn , adaugam conopida , o felie de sfecla rosie si apa cat cuprinde. Inchidem ermetic borcanele   si le punem in Bain-Marie pentru 15 minute ( de cand apa incepe sa clocoteasca). Se scot cu grija pe un blat si verificam capacele,  sa fie inchise bine. Se impaturesc cu servete de bucatarie. Le lasam pana a doua zi,  apoi le punem la camara. Se poate consuma dupa 20 zile.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel