Rețetă tradițională: Costițe afumate la cuptor

Data publicării:
Sursă foto: unsplash, autor Sean Stone
Descriere foto: Sursă foto: unsplash, autor Sean Stone

Costițele afumate la cuptor sunt un adevărat deliciu culinar.

INGREDIENTE:

costițe de porc afumate
piper
ulei

MOD DE PREPARARE: 

Se taie costițele bucăți individuale, intre oase. Se acoperă cu apa rece și se dau la frigider peste noapte, că să se desăreze. A doua zi se scurg și se spală bine.Se pun într-o oala și se acoperă cu apa. Se fierb 5 minute din momentul în care apa clocotește. Se scurg.Se aseaza costițele într-un vas/tava care merge la cuptor. Costițele să fie într-un singur strat în tava. Se presară cu puțîn piper negru. Se stropesc cu puțîn ulei (am pus 3 linguri de ulei la un vas de Jena oval). Se adaugă apa doar cât să fie că de 1 deget în tava (cca 100 ml pentru vasul Jena).Se acoperă vasul cu capac sau folie (vă asigurați că e bine sigilat, să nu iasă aburul). Se coc la cuptor, la 180C timp de aprox. 50-60 minute (timpul e variabil, în funcție de cât de groase și cărnoase sunt costițele; cel mai bine e să le verificați cu o furculiță și când aceasta intra ușor în carne sunt gata pentru pasul următor).Se ia folia de pe vas și se coc în continuare până costițele se rumenesc plăcut (cca 30 minute). Acum daca le verificați cu o furculiță, carnea ar trebui să se desprindă foarte ușor de pe os.Sunt bune imediat sau reîncălzite. Sunt bune cu murături.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel