Rețetă TRADIȚIONALĂ de Crăciun. Friptură de porc cu bere

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Amanda Lim
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Amanda Lim

Această rețetă de friptură de porc cu bere este delicioasă și nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. 

Ingrediente:


1 kg carne de porc

5 cepe

1 cățel usturoi

3 linguri miere

50 g unt

500 ml bere neagră

cimbru

100 ml ulei

sare

piper


Mod de preparare:


Într-un castron se topește untul, se adaugă două cepe tocate peștișor și usturoiul. Se condimentează cu sare si piper, se toarnă berea, și se lasă pe foc aproximativ 10 minute, până scade la jumătate.

Tăiați celelalte trei cepe în bucăți mici și puneți-le în tava de copt. Carnea se asezonează cu sare și piper și se unge cu mult ulei. Pune carnea pe ceapă și unge-o cu miere. Coaceți timp de o oră.

Adăugați sosul de bere și ceapa și dați-le din nou la cuptor până când ceapa și carnea se rumenesc frumos.


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel