Rețetă TRADIȚIONALĂ de Crăciun. Lebăr de casă

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ, foto pixabay/ Dreblow
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, foto pixabay/ Dreblow

Această rețetă tradițională de Crăciun nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbători, este simplu de preparat și gustoasă. 

Ingrediente:

1 ficat porc
2 plămâni
1 splină
200 g carne grasă de pe guşa porcului
sare
piper
cimbru
1-2 intestine de porc pentru cârnaţi


MOD DE PREPARARE:


Ficatul, plămânii, splina şi carnea grasă se spală foarte bine şi se lasă în apă rece pentru 30 de minute ca să se curețe de tot sângele. 

Le vom pune la fiert în apă cu sare şi puțin cimbru. După ce au fiert, vom păstra zeama , iar carnea şi măruntaiele le vom trece prin mașina de tocat carne. 

Amestecăm carnea cu 2-3 linguri de zeamă în care a fiert. Pe suportul special al mașinii de tocat, tragem intestinul de porc. Punem umplutura în mașina de tocat și umplem ușor intestinul. Legăm la ambele capete și dăm la rece. 

Lebărul merge de minune cu hrean sau muștar. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel