Rețetă tradițională: Friptură de vită la tavă

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Friptura de vită la tavă se poate regăsi cu succes pe orice masă festivă, dar și la o cină relaxantă de weekend, alături de cei dragi.

INGREDIENTE:

 

1 kg carne de vita (pulpa)

2 morcovi

2 cep

 5 linguri ulei

3 linguri pasta de tomate

200 ml apa calda

sare si piper dupa gust

 

MOD DE PREPARARE: 

Carnea se taie in felii potrivite. Ceapa se curata, se spala  si se taie rondele. Curatam morcovii , ii spalam si ii taiem rondele.

Punem uleiul intr-o tigaie la incins si prajim feliile de carne  , cate 3 min /fiecare parte.

Punem carnea prajita intr-o tava cu uleiul ramas, apa calda , pasta de tomate, rondelele de morcovi si ceapa , apoi asezonam cu sare si piper.

Se acopera vasul cu folie ( sau capac) si se da la cuptor, la 160C,  timp de 1 ora si 30 minute,  apoi se indeparteaza folia si se mai lasa inca 30 minute.

Se serveste cu piure de legume.

 

POFTĂ BUNĂ!

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel