Rețetă tradițională: Gogoșari în sos de muștar

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Gogoșarii în sos de muștar sunt foarte gustoși și merg foarte bine lângă carnea de porc la grătar sau cuptor.

INGREDIENTE:

2.5 kg gogosari
250 gr mustar
250 ml otet 
250 ml ulei
250 gr zahar
1/2 lingurita turmeric (optional; pentru culoare)
3 foi dafin
1 lingurita boabe piper negru
sare pentru muraturi (aprox 2 linguri)

 

MOD DE PREPARARE:  Se curata gogosarii de cotoare. Se taie felii.Intr-o cratita mai mare se pun la fiert uleiul, otetul, zaharul, mustarul, turmericul, foile de dafin si piperul. Se fierbe timp de 5 minute, pana vedeti ca e omogen si s-a ingrosat o idee.Adaugati gogosarii si sare si amestecati bine. Va parea ca e prea putin sos pentru gogosari. Puneti capacul pe cratita si lasati sa fiarba inabusit, la foc mediu timp de 10 minute, amestecand din cand in cand.Ridicati capacul si lasati sa fiarba inca cca 5-10 minute, pana gogosarii scad, astfel incat sosul aproape sa-i acopere .Dregeti sosul de sare si lasati sa mai fiarba 1 minut.Puneti gogosarii cu sos in borcane sterilizate. Infiletati bine capacele. Intoarceti borcanele cu fundul in sus (sa stea pe capac) si lasati asa 10 min. sa se faca vid. Puneti borcanele inca fierbinti sub o plapuma si lasati sa se raceasca asa peste noapte.Pastrati la loc racoros.

 

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel