Rețetă tradițională: Mâncare de ardei copți cu roșii și usturoi

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Mâncare de ardei copți cu roșii și usturoi este foarte gustoasă și se prepară rapid.

INGREDIENTE: 

12 bucăți ardei kapia

4 roșii medii

2 cepe

3 căței de usturoi

pătrunjel verde

o crenguță mică de cimbru

o lingură de zahăr

o lingură oțet balsamic – opțional

50 ml ulei

 

MOD DE PREPARARE:  Roșiile le opărești pentru câteva secunde, apoi le cureți pielita. Pui o tigaie înalta la încins și torni uleiul. Cât timp se înfierbântă toci mărunt cele doua cepe. Când uleiul e fierbinte, pui ceapa și calești, amestecând ușor când și când, până când se înmoaie. Toci mărunt roșiile și le pui peste ceapa. Continui să amesteci pentru încă 5 minute. Adaugi apoi ardeii și omogenizezi. Ardeii mei au lașat suficienta zeama, încât n-a fost nevoie să mai pun nimic. Daca nu ai suficient lichid, pune putina apa. Potrivește gustul de sare, pune crenguță de cimbru și da focul la mic spre mediu. Fierbe totul pentru 20 minute, amestecând când și când. Intre timp sosul vă scădea și se vă îngroșă ușor. Mai lasă pentru 2 minute, apoi oprește focul și lasă mâncarea 10 minute, să se împrietenească toate aromele, apoi poți servi.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel