Rețetă tradițională: Musaca de vinete

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Amanda Lim
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Amanda Lim

Musaca de vinete este o rețetă  cunoscută și apreciată de toată lumea.

Ingrediente (8 porții)

300 ml ulei de măsline

700 g carne tocată de vită

6  vinete

5 roșii

1 ceapă

2 linguri verdeață ( pătrunjel, busuioc, oregano)

4 căței de usturoi

2-3 făină

sare

piper

Gratinare:300 g smântână sau iaurt

50 g cașcaval

2 ouă

MOD DE PREPARARE: 

Se taie vinetele în felii groase de 1 cm. Se presară deasupra lor sare și se pun la scurs pentru 30-40 minute. Se șterg apoi cu hârtie absorbantă. Se dau prin făină și se prăjesc în ulei încins.

Se toacă ceapa și usturoiul cât mai mărunt și se călesc în ulei încins. Se adaugă carnea tocată și se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când. După ce s-a rumenit puțin carnea, se adaugă roșiile și verdeața tocate mărunt. Se lasă pe foc încă 20 de minute.

Se alege o formă potrivită ca dimensiuni, suficient de adâncă, pe care o ungem cu ulei. Se așază primul strat de vinete. Deasupra se toarnă umplutura de carne cu roșii și apoi din nou un strat de vinete. Urmează restul de carne, nivelând cu o spatulă pentru a se obține un strat uniform.

Se prepară amestecul pentru gratinare: se bat ouăle cu iautul și cu cașcavalul ras, se asezonează cu sare și piper și se toarnă peste musaca. Se introduce forma în cuptor și se coace musacaua timp de 40 minute, până când se gratinează uniform.

POFTĂ BUNĂ!

Salată de vinete, simplă

INGREDIENTE:

3 vinete medii

100-150 ml de ulei (în funcție de preferințe)

o ceapă mică

sare după gust

MOD DE PREPARARE:

Coacem vinetele pe aragaz, la grătar, sau în cuptor (nu uitați să le înțepați înainte de a le băga în cuptor).Curățăm vinetele de partea arsă.Lăsăm vinetele la scurs câteva ore pentru a scăpa de lichidul amar pe care îl lasă.Tocăm vinetele din mai multe direcții, folosindu-ne de un tocător de plastic sau lemn pentru a nu se înnegri. Punem vinetele într-un castron.Tocăm mărunt și ceapa sau o dăm pe răzătoare. Adăugăm peste vinete puțin ulei și amestecăm pentru a-l încorpora apoi adăugăm și ceapa și restul de ulei, la fel amestecând până la încorporare.Punem sare după gust și servim unsă pe felii de pâine și cu ceva roșii alături.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel