Pâinicile aducătoare de noroc se prepara ușor și sunt foarte gustoase.
INGREDIENTE
550 g făină
15 g drojdie de bere
100 ml ulei
sare
50 g unt
2 ouă
1 albuş
1 lingura zahăr
50 ml lapte
susan
mac
măsline tocate
nuci pisate
rozmarin
oregano
MOD DE PREPARARE: Din 350 g făină, drojdie, ulei şi un praf de sare se face un aluat obişnuit de pâine. La el se adaugă restul de făină, laptele, 2 ouă, zahărul şi untul topit. Se frământă bine aluatul, apoi se lasă să se odihnească circa 30 minute, pentru a creşte. Se face din tot aluatul un sul mai lung, care se porţionează în 12 bucăţi. Fiecare bucată de aluat se împănează şi se tăvăleşte prin susan, mac sau orice alt condiment preferat, după gust. Se aşază în tava de copt, tapetată în prealabil cu hârtie specială, se ung cu albuş şi se lasă la cuptor 25-30 de minute.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News