Rețetă tradițională: Pâinici aducătoare de noroc

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Pâinicile aducătoare de noroc se prepara ușor și sunt foarte gustoase.

INGREDIENTE 

550 g făină 

15 g drojdie de bere

 100 ml ulei

 sare 

50 g unt

 2 ouă 

1 albuş 

1 lingura zahăr 

50 ml lapte

 susan

 mac 

măsline tocate

 nuci pisate

 rozmarin

 oregano

 

MOD DE PREPARARE: Din 350 g făină, drojdie, ulei şi un praf de sare se face un aluat obişnuit de pâine. La el se adaugă restul de făină, laptele, 2 ouă, zahărul şi untul topit. Se frământă bine aluatul, apoi se lasă să se odihnească circa 30 minute, pentru a creşte. Se face din tot aluatul un sul mai lung, care se porţionează în 12 bucăţi. Fiecare bucată de aluat se împănează şi se tăvăleşte prin susan, mac sau orice alt condiment preferat, după gust. Se aşază în tava de copt, tapetată în prealabil cu hârtie specială, se ung cu albuş şi se lasă la cuptor 25-30 de minute.

 

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel