Pârjoalele marinate cu pui sunt un adevărat deliciu și se prepară foarte ușor.
Ingrediente (4 porții)
800 g carne tocată de puiâ
8 roșii
2 cartofi
2 ardei grași
1 ou
6 căței usturoi
pătrunjel proaspăt
cimbru proaspăt
ulei
zahăr
oțet de mere
sare
piper
MOD DE PREPARARE:
Cartofii se decojesc și se fierb. După ce au fiert se pasează și se pun într-un bol. Se adaugă carnea tocată, pătrunjel tocat, ou, usturoi pisat, sare și piper. Se amestecă bine și se formează chiftele. Se prăjesc în ulei bine încins.
Roșiile se fierb 2 minute. Se decojesc și se toacă mărunt. Ardeii se taie fâșii subțiri.
Se încing 3 linguri de ulei și se prăjesc ardeii 1 minut. Se adaugă roșiile tocate. Se adaugă 2 linguri de oțet , o linguriță de zahăr, sare și piper. Se lasă să fiarbă 5 minute, după care se pun chiftelele. Se pune o crenguță de cimbru și se bagă la cuptor pentru 20 minute.
Pentru chiftele:
500 g de carne tocată (amestec de porc și vită)
4 felii de pâine
100 ml lapte
2 ouă
50 g făină
1 cățel usturoi
două crenguțe de pătrunjel
sare și piper
Pentru sos:
3 cepe mici
1 cutie de bere
MOD DE PREPARARE:
Se așază pâinea într-un castron și se toarnă laptele peste. Se lasă la înmuiat.Carnea se pune într-un castron și se amestecă cu ouăle. Se condimentează cu sare și piper. Se mai adaugă usturoiul pisat și pătrunjelul tocat. Se amestecă.Pâinea înmuiată în lapte se stoarce și se adaugă peste carne. Dacă textura este prea moale se poate pune puțin pesmet.Într-o farfurie se pune făină. Se modelează chifteluțele cu mâinile sau cu ajutorul a două linguri și se dau prin făină.Chifteluțele se prăjesc în baie de ulei la foc mare. Se scot din tigaie când încă mai sunt puțin crude în interior, dar făcute la exterior.Se folosește o parte din uleiul folosit la prăjit chifteluțele și se prăjește ceapa. Se mai poate pune, după gust, morcov sau praz. Când ceapa începe să se rumenească se adaugă berea și apoi chiftelele.Se gătesc chifteluțele în sosul de bere timp de 10 minute fără a acoperi tigaia. Astfel, alcoolul se va evapora. După cele 10 minute acoperim tigaia cu un capac și se lăsăm să se gătească până devin foarte fragede. Dacă se evaporă prea mult din sos, puteți adăuga apă sau supă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News