Plăcinta cu brânză și smântână este un adevărat deliciu culinar.
INGREDIENTE:
Aluat
250 gr făină albă
150 ml lapte călduț
25 gr unt (la temperatura camerei)
1 gălbenuș de ou
1 lingură zahăr
10 gr drojdie proaspătă
1/4 linguriță sare
Umplutură de brânză
350 gr brânză proaspătă de vacă (bine scursă de zer)
150 gr smântână acră (15% grăsime)
2 ouă
75 gr zahăr
coajă rasă de la 1/2 lămâie
1 vârf cuțit nucșoară măcinată
Umplutură de smântână
200 gr smântână acră (15%)
1 lingură bună de zahăr
1 ou
MOD DE PREPARARE: Se dizolvă drojdia în 50 ml lapte călduț și 1 linguriță de zahăr. Se lasă la loc cald până amestecul devine spumos.Se pun în mașina de pâine ingredientele în ordinea următoare: laptele, untul, restul de zahăr, gălbenușul, amestecul cu drojdie, făînă și sarea. Se setează mașină pe programul de frământat+crescut. Aluatul se poate frământă și cu mâna, măcar 15 minute, apoi se lasă să crească acoperit la loc cald timp de 1 ora.Brânză se freacă bine cu furculiță să se sfărme bulgarasii. Se adaugă restul ingredientelor și se omogenizează.Pentru umplutură a două doar se amestecă bine ingredientele.Se pune aluatul pe masă de lucru dată ușor cu făină. Se întinde foaie subțire de aprox 3-4 mm. Se decupează un cerc cu aprox 8-10 cm mai mare decât tavă folosită. Rulați aluatul decupat pe sucitor și așezați-l în tavă, marginile să fie ridicate pe pereții tăvii. Se toarnă și se nivelează prima umplutură. Deasupra se toarnă pe toată suprafață a două umplutură. Marginile aluatului se pliază peste umplutură.Se coace plăcintă la 180C timp de 40 minute, până marginile sunt rumene și umplutură se mișcă că o piftie dacă scuturați tavă.Se lasă să se răcorească apoi se pudrează marginile cu zahăr pudra vanilat.
POFTĂ BUNĂ!
Rețetă tradițională: Tocaniță din piept de pui cu legume
Prăjitura Napoleon. Rețeta surpriză pentru cei dragi. Iese demențial!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News