Rețetă tradițională: Plăcintă cu brânză și smântână

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Hello I'm Nik
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Hello I'm Nik

Plăcinta cu brânză și smântână este un adevărat deliciu culinar. 

INGREDIENTE: 

Aluat

250 gr făină albă 
150 ml lapte călduț
25 gr unt (la temperatura camerei)
1 gălbenuș de ou
1 lingură zahăr
10 gr drojdie proaspătă
1/4 linguriță sare

Umplutură de brânză

350 gr brânză proaspătă de vacă (bine scursă de zer)
150 gr smântână acră (15% grăsime)
2 ouă
75 gr zahăr
coajă rasă de la 1/2 lămâie
1 vârf cuțit nucșoară măcinată

Umplutură de smântână

200 gr smântână acră (15%)
1 lingură bună de zahăr
1 ou

MOD DE PREPARARE:  Se dizolvă drojdia în 50 ml lapte călduț și 1 linguriță de zahăr. Se lasă la loc cald până amestecul devine spumos.Se pun în mașina de pâine ingredientele în ordinea următoare: laptele, untul, restul de zahăr, gălbenușul, amestecul cu drojdie, făînă și sarea. Se setează mașină pe programul de frământat+crescut. Aluatul se poate frământă și cu mâna, măcar 15 minute, apoi se lasă să crească acoperit la loc cald timp de 1 ora.Brânză se freacă bine cu furculiță să se sfărme bulgarasii. Se adaugă restul ingredientelor și se omogenizează.Pentru umplutură a două doar se amestecă bine ingredientele.Se pune aluatul pe masă de lucru dată ușor cu făină. Se întinde foaie subțire de aprox 3-4 mm. Se decupează un cerc cu aprox 8-10 cm mai mare decât tavă folosită. Rulați aluatul decupat pe sucitor și așezați-l în tavă, marginile să fie ridicate pe pereții tăvii. Se toarnă și se nivelează prima umplutură. Deasupra se toarnă pe toată suprafață a două umplutură. Marginile aluatului se pliază peste umplutură.Se coace plăcintă la 180C timp de 40 minute, până marginile sunt rumene și umplutură se mișcă că o piftie dacă scuturați tavă.Se lasă să se răcorească apoi se pudrează marginile cu zahăr pudra vanilat.

POFTĂ BUNĂ!

Citiți și: Rețetă de mucenici moldovenești de post. Siropul SECRET al lui Vlăduț de la "Neatza cu Răzvan și Dani"

Rețetă tradițională: Tocaniță din piept de pui cu legume

Prăjitura Napoleon. Rețeta surpriză pentru cei dragi. Iese demențial!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel