Rețetă tradițională. Plăcintă cu brânză. Simplu și delicios

Data publicării:
Plăcintă cu brânză, sursa pixabay/ autor Andrey Cojocaru
Descriere foto: Plăcintă cu brânză, sursa pixabay/ autor Andrey Cojocaru

Această rețetă de plăcintă cu brânză este gustoasă și ușor de preparat. 

Ingrediente:


500 g făină

1 linguriță zahăr

7 g drojdie uscată

350 ml apă călduță

ulei

1 praf de sare

Pentru umplutura vei avea nevoie de:

1 kg branza proaspata 

5-6 ouă

2-300 g zahăr

100 g stafide 

vanilie

Pentru uns: 

1 ou

1 lingură lapte


Mod de preparare:


Vom cerne făina și o vom amesteca cu drojdia. Vom turna apa călduță, vom pune sarea și zahărul și vom frământa. Ungem mâinile cu ulei. 

Se acoperă cu un prosop curat si se lasa la dospit. 

Brânza o vom amesteca cu ouăle, semințele de vanilie, zahărul și stafidele. 

După ce aluatul a crescut, îl împărțim în 4 bucăți și le mai lăsăm 10 minute la crescut. 

Vom întinde foile cu un făcăleț. 

Se toarna umplutura de branza, si se ruleaza.

Se pun foile umplute în tava tapetată cu hârtie de copt, stropim cu puțin ulei și se lasa 30 min sa creasca. Se ung cu ou si se dau la copt. 

După ce este gata. Vom pudra cu zahăr pudră. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel