Rețetă tradițională: Plăcintă haiducească

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Plăcinta haiducească este o rețetă gustoasă și se prepară foarte ușor.

INGREDIENTE 

2 căței usturoi

 2-3 linguri pesmet

 piper măcinat

 salvie uscată 

200 g carne de vită

 sare

 300 ml lapte dulce

 200 g ficat de vită sau de porc

 500 g aluat de plăcinte

 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui

 1 ou pentru uns

 

MOD DE PREPARARE: Se curăţă ficatul de pieliţe, se taie şi se lasă în lapte dulce aproximativ 2 ore. Separat, carnea de vită se curăţă, se spală şi se pune să fiarbă. După ce a fiert bine, se scoate, se lasă să se răcorească şi se taie cubuleţe . Ficatul se scoate din lapte, se clăteşte cu apă călduţă şi se pune să fiarbă. Se lasă să se înmoaie şi apoi se scoate. Se lasă să se răcorească şi se taie cubuleţe. Carnea de vită tăiată şi ficatul se amestecă şi se călesc 2-3 minute în ulei. Ca să se lege mai bine, se adaugă pesmetul şi usturoiul măcinat. Spre sfârşit, se pun condimentele şi se lasă să se răcorească.  În acest timp, se întinde aluatul pe planşetă cu sucitorul. Se adaugă umplutura şi se rulează uşor ca să nu se rupă. Se bate oul bine şi se unge pe toată suprafaţa fără a se atinge forma. Se bagă în cuptorul încins şi, după ce s-a rumenit, plăcinta se scoate şi se serveşte caldă.

 

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel