Rețetă tradițională: Plăcintă țărănească

Data publicării:
Plăcintă țărănească, sursa unsplash/ autor Angèle Kamp
Descriere foto: Plăcintă țărănească, sursa unsplash/ autor Angèle Kamp

Plăcinta țărănească este un adevărat deliciu și se prepară foarte ușor.

INGREDIENTE

Pentru aluat 

500 g făină 

20 g drojdie 

300 ml apă caldă

 1 lingurita zahăr

Pentru umplutură 

1 varză mică 

300 g kaizer 

1 ceapă

 1 legatura mărar

 2 linguri pesmet 

sare

 piper

 ulei

MOD DE PREPARARE

1. Se freacă drojdia cu puţin zahăr, 2 linguriţe de făină şi puţină apa caldă până se omogenizează. Se lasă la dospit. Într-un castron, se cerne făina, se adaugă drojdia şi se amestecă. Treptat, se adaugă apa caldă şi un praf de sare şi se frământă până se desprinde aluatul de pereţii vasului. Se lasă să crească într-un loc cald.
2. Varza se spală şi se taie cât mai fin. Se căleşte în ulei, câteva minute, împreună cu felii subţiri de kaizer şi ceapa tocată mărunt. Se ia de pe foc, se adaugă un ou bătut, pesmetul şi se amestecă bine. Se condimentează cu mărar, sare şi piper.
3. Aluatul se împarte în două şi se întind două foi rotunde pentru tava de plăcintă. Se unge tava cu ulei şi se întinde prima foaie de aluat. Se umple cu varza călită şi se acoperă cu cea de-a doua foaie de aluat. Se înţeapă din loc în loc şi se bagă în cuptorul încălzit dinainte. Se coace până se rumeneşte aluatul. Se serveşte cu smântână proaspătă. ( Sursa: retete.unica.ro )

 

 Supă cremă de dovleac

INGREDIENTE:


300 g dovleac

1 morcov mare

1 ceapă 

1 cartof 

2-3 linguri ulei de măsline

sare

piper

supă de legume

crutoane


MOD DE PREPARARE:


Dovleacul, cartoful, ceapa și morvocul vor fi curățare, spălate, tăiate cubulețe și puse într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presărăm sare, piper și 1 lingură de ulei de măsline. Amestecăm totul și împachetăm în hârtie de copt. Vom coace la 180-200 C pentru circa 40 de minute. După ce legumele sunt coapte, le răsturnăm într-o oală, punem untul și 1-2 linguri de ulei de măsline și pasăm cum un blender vertical. Punem supă de legume pentru a subția supa. Condimentăm cu sare și piper, după gust.  Mai dăm într-un clocot. 

 

Citește și: Rețetă delicioasă de Risotto cu parmezan. Simplu și gustos

Rețetă: Somon la tigaie cu garnitură de orez și sos de lămâie

Rețetă delicioasă: Gogoși la cuptor

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel