Rețetă tradițională: Prăjitură răsturnată cu prune

Data publicării:
Prăjitură cu prune, surs pixabay
Descriere foto: Prăjitură cu prune, surs pixabay

Prajitura răsturnată cu prune este foarte bună şi aromată, perfectă pentru zilele de toamnă.

INGREDIENTE:

500 g prune fără sâmburi

6 ouă

200 g zahăr

200 mL lapte

150 mL ulei

350 g făină albă

esenţă de rom

scorţişoară

zahăr pudră vanilat

 

MOD DE PREPARARE:

Mai întâi, pregătim toate ingredientele. Tava se tapetează cu foaie de copt, apoi se aşază în tavă jumătăţile de prune. Peste acestea se presară trei linguri cu zahăr. 

Ouăle se separă. Albuşurile se bat cu zahărul şi cu un praf de sare până când se formează o bezea lucioasă, iar zahărul se dizolvă complet.

Gălbenuşurile se mixează cu uleiul, laptele şi esenţa de rom. Se adaugă făina cernută cu praful de copt peste gălbenuşuri şi se amestecă bine. Apoi, se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă cu o spatulă, cu mişcări uşoare, de jos în sus. Compoziţia obţinută se toarnă în tavă, peste prune.

Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 35-40 de minute. Se lasă să se răcească cinci minute, apoi prăjitura se răstoarnă pe un platou şi se îndepărtează foaia de copt. După ce se răceaşte complet, se pudrează cu zahăr şi scorţişoară.

 

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel