Prajitura răsturnată cu prune este foarte bună şi aromată, perfectă pentru zilele de toamnă.
INGREDIENTE:
500 g prune fără sâmburi
6 ouă
200 g zahăr
200 mL lapte
150 mL ulei
350 g făină albă
esenţă de rom
scorţişoară
zahăr pudră vanilat
MOD DE PREPARARE:
Mai întâi, pregătim toate ingredientele. Tava se tapetează cu foaie de copt, apoi se aşază în tavă jumătăţile de prune. Peste acestea se presară trei linguri cu zahăr.
Ouăle se separă. Albuşurile se bat cu zahărul şi cu un praf de sare până când se formează o bezea lucioasă, iar zahărul se dizolvă complet.
Gălbenuşurile se mixează cu uleiul, laptele şi esenţa de rom. Se adaugă făina cernută cu praful de copt peste gălbenuşuri şi se amestecă bine. Apoi, se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă cu o spatulă, cu mişcări uşoare, de jos în sus. Compoziţia obţinută se toarnă în tavă, peste prune.
Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 35-40 de minute. Se lasă să se răcească cinci minute, apoi prăjitura se răstoarnă pe un platou şi se îndepărtează foaia de copt. După ce se răceaşte complet, se pudrează cu zahăr şi scorţişoară.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News