Supa cremă de lugume coapte este un adevărat deliciu și se prepară foarte ușor.
INGREDIENTE:
5 ardei rosii copti
1 conserva rosii
6 catei de usturoi
1 ceapa rosie medie
1 vanata mica coapta (in cuptor sau pe jar)
1/2 lingurita pasta de ardei iute
3 cani de apa
1 lingurita otet 3 linguri ulei de masline
sare, piper negru
Ulei de ansoa
4 fileuri de ansoa
2 catei mari de usturoi
3-4 linguri ulei de masline
3 fire patrunjel tocat fin
MOD DE PREPARARE:
Ardeii si vinetele se coc in coaja, in cuptor sau pe jar. Se curata de coaja si seminte Se retine sucul lasat de ardeii copti.
Rosiile se taie in jumatate (cele din conserva) sau in patru (cele de gradina) si se aseaza intr-o tava termorezistenta cu taietura in sus. Daca folositi rosii din conserva, turnati si sucul din conserva in tava. Se presara peste ele usturoiul curatat si taiat felii si ceapa taiata felii nu foarte groase. Se stropeste totul cu uleiul de masline. Se coc la 180C timp de 30 minute, amestecand o data in acest timp.Se toarna tot continutul tavii intr-o oala. Se adauga ardeii copti taiati bucati mari (+ suscul de pe ei) si pulpa vinetei coapte. Daca doriti sa fie supa picanta adaugati pasta iute de ardei. Acoperiti totul cu 1.5 l apa, adaugati sare dupa gust si rasniti piper negru. Aduceti la fierbere si fierbeti 10 minute, doar cat sa se amestece aromele. Gustati supa si daca o simtiti prea acida, adaugati in timpul fierberii 1/2 lingurita zahar.
Mixati supa in robot sau cu blenderul vertical pana e fina. Gustati de sare, dar tineti cont ca uleiul de ansoa va fi sarat si el.Intr-un mojar striviti ansoa si usturoiul pana aveti o pasta. Adaugati treptat uleiul in timp ce pisati cu pistilul. Va rezulta un ulei care curge usor de pe lingura. La final adaugati patrunjelul tocat.
Serviti supa calda cu focaccia sau paine taraneasca prajita si stropita generos cu ulei de ansoa!
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News