Rețetă tradițională: Vinete umplute cu pui

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Vinetele umplute cu pui sunt foarte gustoase și se prepară extrem de ușor.

INGREDIENTE: 

1 piept de pui mare

2 vinete mari

3 catei de usturoi

1 ceapa

1 lingura cu faina

125 ml lapte

cascaval

sare

piper

 

MOD DE PREPARARE:  Se taie vinetele in jumatate,npe lung, se cresteaza usor cu cutitul si se condimenteaza cu sare si piper. Se coc in cuptorul incins,cca 1/2h,la 180º-200ºC. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in 3,4 linguri cu ulei,pana cand incepe sa prinda culoare. Puiul se taie in bucatele, se condimenteaza cu sare si piper si se rumeneste impreuna cu ceapa. Se scot vinetele,se scoate pulpa cu grija sa nu se rupa coaja,se taie marunt si se adauga peste pui. Se caleste totul 5,10 min. Se adauga faina,se amesteca bine si se incorporeaza laptele. Se amesteca cateva minute si se umple vinetele. Se adauga cascavalul taiat bucatele si se da la cuptor pentru 10-15min la 180ºC. Se servesc calde.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel