Ingredientele din hummus conțin antioxidanți, care vă vor ajuta organismul să lupte împotriva inflamațiilor. Se crede că uleiul de măsline, în special, se comportă foarte asemănător cu medicamentele antiinflamatorii.
Ca și cum hummusul nu ar fi fost suficient de sănătos, cartoful dulce aduce un plus de dulceață și nutriție rețetei clasice.
Ingrediente:
1 cartof dulce de mărime medie
2 căței de usturoi
1 lămâie
¼ cană de tahini organic
1 cutie de năut, scurs și clătit
3 linguri de ulei de măsline extravirgin
½ linguriță de chimen
¼ linguriță de sare
4 linguri de apă
Mod de preparare
Înțepați cartoful cu o furculiță. Se prăjește cartoful dulce la 350 F timp de 50 de minute.
Tăiați-l în două, scoateți pulpa și adăugați-o într-un blender.
Decojiți usturoiul și adăugați-l peste cartof.
Tăiați lămâia în jumătate și stoarceți sucul în blender.
Adăugați în blender tahini, năutul, uleiul de măsline extravirgin, chimenul, sarea și apa.
Amestecați la viteză mare timp de 20 de secunde. Adunați conținutul de pe margine și amestecați din nou 20 de secunde.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News