Rețetă: Vinete în sos de roșii cu năut

Data publicării:
Vinete, foto Unsplash/ Aneta Pawlik
Descriere foto: Vinete, foto Unsplash/ Aneta Pawlik

Această rețetă de vinete în sos de roșii cu năut este gustoasă și ușor de preparat.

Ingrediente: 


3 vinete 

500 gr sos de roșii 

150 gr năut fiert

1/2 linguriță coriandru boabe măcinate

sare, piper negru, oregano uscat

300 gr iaurt grecesc


Mod de preparare:


Vinetele se coc întregi pe grătar. 

Se lasă la răcit, după care se curăță de coajă, se crestează pe lungime și se condimentează. Dacă au semințe în crestături se îndepărtează. 

Năutul se trage la tigaie în ulei încins. Se condimentează și se amestecă des. 

Se adaugă năutul în sosul de roșii.

Bucățile de vinetre trebuie rumenite în puțin ulei încins. 

Într-un vas termorezistent turnați sosul de rosii cu năut, asezati vinetele peste care turnati un strat de rosii cu naut.

Se bagă la cuptor pentru 15 minute la 200C. 

Când este gata, presărați oregano uscat. 

Iaurtul trebuie frecat cu puțină sare pana devine cremos.

Serviți vinetele cu iaurt grecesc. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel