Această rețetă de vinete în sos de roșii cu năut este gustoasă și ușor de preparat.
Ingrediente:
3 vinete
500 gr sos de roșii
150 gr năut fiert
1/2 linguriță coriandru boabe măcinate
sare, piper negru, oregano uscat
300 gr iaurt grecesc
Mod de preparare:
Vinetele se coc întregi pe grătar.
Se lasă la răcit, după care se curăță de coajă, se crestează pe lungime și se condimentează. Dacă au semințe în crestături se îndepărtează.
Năutul se trage la tigaie în ulei încins. Se condimentează și se amestecă des.
Se adaugă năutul în sosul de roșii.
Bucățile de vinetre trebuie rumenite în puțin ulei încins.
Într-un vas termorezistent turnați sosul de rosii cu năut, asezati vinetele peste care turnati un strat de rosii cu naut.
Se bagă la cuptor pentru 15 minute la 200C.
Când este gata, presărați oregano uscat.
Iaurtul trebuie frecat cu puțină sare pana devine cremos.
Serviți vinetele cu iaurt grecesc.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News