Salata cu castraveți și somon, devenită virală pe TikTok, este nu doar delicioasă, ci și extrem de sănătoasă. Iată cât de simplu se prepară.
Această rețetă este bogată în vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, potasiu și fibre, care contribuie la întărirea sistemului imunitar și susținerea digestiei.
Castravetele este o sursă excelentă de apă și ajutând la hidratarea organismului, în timp ce somonul oferă proteine de calitate și acizi grași omega-3, esențiali pentru sănătatea inimii.
În plus, combinația de ingrediente proaspete și dressingul cremos din cremă de brânză o fac nu doar o masă hrănitoare, dar și extrem de gustoasă și ușor de preparat!
Te-ar putea interesa și: Rețeta Elwirei Petre pentru un cheesecake perfect. Pașii simpli pentru un desert delicios: „Este cea mai populară prăjitură poloneză”
- o folie de somon afumat
- un castravete Fabio sau trei castraveți medii
- o ceapă roșie sau patru fire de ceapă verde
- o salată verde
- o lingură de susan
- un praf de sare
- un praf de piper
- o lingură de sos de soia
- fulgi de chilli, după gust
- o linguriță de boia de ardei dulce
- două linguri mari de cremă de brânză
Te-ar putea interesa și: Pâinea care favorizează digestia și ajută la reglarea glicemiei. Cum se prepară
Taie castravetele în rondele subțiri sau cubulețe mici și pune-l într-o caserolă încăpătoare.
Toacă mărunt ceapa și adaug-o peste castraveți.
Rupe frunzele de salată verde în bucăți mai mici și pune-le în caserolă.
Adaugă somonul, susanul, sarea, piperul, fulgii de chilli și boiaua de ardei dulce.
Pune cele două linguri de cremă de brânză și sosul de soia peste toate ingredientele.
Închide caserola cu un capac și agită bine până când crema de brânză se transformă într-un dressing omogen și învelește toate ingredientele.
Servește salata cu o lipie caldă de casă.
Te-ar putea interesa și: Anca Hâncu spune cum să prepari ouă umplute fără a le transforma într-o bombă calorică
- 500 g făină albă
- 300 ml apă călduță
- o linguriță sare
- două linguri ulei de măsline
- un plic drojdie uscată (7 g) sau 25 g drojdie proaspătă
- o linguriță zahăr
Te-ar putea interesa și: Rețeta de clătite din foi de orez cu legume a Cristinei Cioran. Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține un preparat delicios: „Totul este foarte rapid” / Video
Într-un bol mare, amestecă drojdia cu zahărul și apa călduță. Lasă amestecul să stea 5-10 minute, până când începe să facă spumă.
Adaugă făina, sarea și uleiul de măsline peste amestecul de drojdie și frământă până obții un aluat elastic și omogen.
Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul la dospit timp de aproximativ o oră, într-un loc cald, până își dublează volumul.
Împarte aluatul în 8-10 bile egale și întinde-le cu sucitorul în foi subțiri.
Coace lipiile pe o tigaie încinsă, fără ulei, aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte, până devin aurii și formează bule.
Acoperă lipiile cu un prosop curat pentru a rămâne moi și elastice.
Servește lipiile calde alături de salata de castravete și ton pentru o masă gustoasă și sănătoasă!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News