Rețeta zilei. Aluat de cozonac. Care este secretul pentru a ieși fraged și pufos

Data publicării:
Rețeta zilei, foto Unsplash/ autor: Andreas Lischka
Descriere foto: Rețeta zilei, foto Unsplash/ autor: Andreas Lischka

Această rețetă de cozonac te va ajuta să prepari un aluat foarte gustos și pufos. Iată cât de simplu este totul. 

Vei avea nevoie de: 


1 kg făină 

40 g drojdie 

2 pahare cu lapte 

200 g unt 

6-8 ouă 

350 gr zahăr 

1 lingură coajă de lămâie rasă 

esență 

sare 


Mod de preparare:


Cerni făina într-un vas, adaugi drojdia dizolvată în lapte călduț și îndulcit. Separat bați într-un vas ouăle întregi cu zahărul și cu puțină sare. Apoi le torni peste făină, într-o adâncitură pe care ai făcut-o în mijloc. Adaugi coaja de lămâie, vanilie sau rom și cu o mână începi să amesteci încet, ca să se încorporeze toată făina. 

Dacă aluatul este prea tare, poți adăuga puțin lapte. 

Amesteci, frămânți și-l bați bine. Atunci când s-a desprins de pe mâini și de pe pereții vasului, adaugi treptat, frământând mereu, untul sau uleiul. Acoperi cu un șervet aluatul și îl lași să crească într-un loc călduț, punând vasul deasupra unei site ca să nu se opărească la fund. Timpul mediu de creștere este de 1-3 ore. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel