Această rețetă de borș de miel este foarte delicioasă. Iată cât de ușor o poți prepara chiar tu.
Ingrediente:
1,200 kg carne de miel (cap, gât și coaste)
5-6 fire de ceapă verde
25 gr orez
1 legătură leușteanu
1 legătură de hasmațuchi
1 morcov
1 legătură de pătrunjel
2 cepe mijlocii
2 linguri smântănă
2 gălbenușuri
1 l de borș
2 l de apă
Mod de preparare:
1. Cureți bine capul de miel și îl freci cu sare. Cureți și limba de pieliță și tai celelalte bucăți, apoi le pui la fiert.
2. După ce iei spuma, pui zarzavatul tăiat mărunt, iar când totul a fiert, adaugi orezul. Fierbi separat borșul, apoi adaugi cât de mult vrei, astfel încât să iasă ciorba acră.
3. La sfârșit presari leuștean și hasmațuchi, o lași să mai dea într-un clocot și apoi o iei de pe foc.
4. Cele două gălbenușuri le freci cu smântână și le adaugi în momentul servirii.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News