Rețeta zilei. Cartofi cu ciuperci la cuptor. Simplu și gustos

Data publicării:
Cartofi la cuptor, Foto Pixabay/ sursa RitaE
Descriere foto: Cartofi la cuptor, Foto Pixabay/ sursa RitaE

Această rețetă de cartofi cu ciuperci la cuptor este ușor de preparat și gustoasă.

Ingrediente: 


5 cartofi 

250 g ciuperci

1 ceapă

2 căței de usturoi

350 ml smântână de gătit

300 g cașcaval ras

60 g parmezan

ulei de măsline

cimbru

sare  

piper 


Mod de preparare:


Cartofii trebuie curățați și spălați bine. Vor fi puși la fiert pentru 15 minute, după care vor fi tăiați felii rotunde și puși într-un vas termorezistent. 

Ceapa trebuie tocată mărunt și pusă la călit într-o tigaie. După ce a devenit sticloasă adaugă ciupercile tăiate felii. 

Pune un vas, la foc mic și adaugă smântâna, cimbrul și usturoiul tocat mărunt. Nu lăsa să fiarbă. 

Adaugă acest sos peste cartofi. 

Pune o treime din cartofi într-o tavă care nu se lipește. Apoi o treime din ciuperci pe deasupra. Repetă pașii până termini ingredientele.

Presară cașcavalul ras și parmezanul peste.

Bagă la cuptorul preîncălzit pentru circa 30 de minute. 

După ce este gata, lasă la răcit și presară deasupra verdeață. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel