Această rețetă de cartofi cu ciuperci la cuptor este ușor de preparat și gustoasă.
Ingrediente:
5 cartofi
250 g ciuperci
1 ceapă
2 căței de usturoi
350 ml smântână de gătit
300 g cașcaval ras
60 g parmezan
ulei de măsline
cimbru
sare
piper
Mod de preparare:
Cartofii trebuie curățați și spălați bine. Vor fi puși la fiert pentru 15 minute, după care vor fi tăiați felii rotunde și puși într-un vas termorezistent.
Ceapa trebuie tocată mărunt și pusă la călit într-o tigaie. După ce a devenit sticloasă adaugă ciupercile tăiate felii.
Pune un vas, la foc mic și adaugă smântâna, cimbrul și usturoiul tocat mărunt. Nu lăsa să fiarbă.
Adaugă acest sos peste cartofi.
Pune o treime din cartofi într-o tavă care nu se lipește. Apoi o treime din ciuperci pe deasupra. Repetă pașii până termini ingredientele.
Presară cașcavalul ras și parmezanul peste.
Bagă la cuptorul preîncălzit pentru circa 30 de minute.
După ce este gata, lasă la răcit și presară deasupra verdeață.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News