Te-ai gândit vreodată că o supă consumată la vremea ei înseamnă câteva kilograme bune în minus? Sau că o ciorbă bine gătită poate să-ți consolideze sistemul imunitar responsabil să te ferească de avalanșa de viruși și bacterii? Recomandarea nutriționistului Wasim Nazer: Ciorbă de ceapă.
„Ciorbele și supele sunt, fără doar și poate, cele mai complete feluri de mâncare din bucătăria noastră. Conțin foarte multe elemente nutritive datorită diversității legumelor adăugate în compoziția lor. Pe lângă faptul că este hrănitoare, zeama - așa cum le place multora să o numească - rezolvă multe dintre problemele de digestie (constipația, în principal). De asemenea, pentru un plus de colagen, care are beneficii clare asupra articulațiilor, dar și a piele, se recomandă ca pe lângă legume, în ciorbă să se adauge oase de vită sau carne de găină de casă cu tot cu piele. Mai mult decât atât, ceea ce ne interesează în special în această perioadă, ciorbele și supele sunt recomandate celor care vor să slăbească. De exemplu, un bol de supă de 150 de grame are între 200 - 250 de calorii.”, a explicat nutriționistul pentru Spectacola.
Nutrișionistul Wasim Nazer recomandă ciorba de ceapă pacienților cu probleme de coagulare.
Rețetă ciorbă de ceapă:
1 lingura faina
1,200 litri supa de pasare
50 g untura de pasare
150 g cascaval ras
8 felii paine
6 cepe mari
sare si piper
Adu bucătăria franțuzească la tine acasă! Supa de ceapă, un fel de mâncare sofisticat, dar ușor de preparat:
1. Se taie ceapa peştişori şi se pune la călit în untură, în oala de fiert.
2. Se lasă să se înmoaie, fără să se ardă şi apoi se adaugă făina, sarea şi piperul. Se amestecă pe foc 2-3 minute.
3. Se toarnă supa şi se lasă la fiert la foc potrivit timp de 35 de minute.
4. Se serveşte supa cu câte două felii de pâine prăjită şi caşcaval presărat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News