Acestă rețetă de colac de Paști este extrem de simplă, iar rezultatul foarte delicios. Iată cât de ușor îl poți pregăti chiar tu.
Ingrediente:
500 g făină
100 g zahăr tos
1 praf de sare
125 ml lapte
1 cubuleț de drojdie
3 linguri ulei
1 ou
1 gălbenuș
Mod de preparare:
Amesteci făina cu gălbenușul, iar zahărul cu 100 ml de lapte cald. Dizolvi drojdia în 25 ml lapte și spoi amesteci compoziția, frământând aluatul. Faci un aluat puțin mai tare, dar care să poată fi întins și întâi îl lași la dospit timp de 30 de minute. După o jumătate de oră îl frămânți din nou, împarți aluatul în trei părți egale, pe care le împletești și le așezi sub forma unei coronițe într-o tavă. Lipești bine capetele și lași coronița să crească în tavă timp de încă 30 de minute. Să fie acoperită și să stea într-un loc cald. Înainte să o dai la cuptor o ungi cu ou bătut.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News