Această rețetă de cozonac este extrem de gustoasă și foarte simplu de preparat. Va fi vedeta mesei de Paște.
Ingrediente:
1 kg făină
3 gălbenușuri
1 cană zahăr
1 lingură drojdie de bere
3 plicuri zahăr vanilat
4 linguri unt
1/2 l lapte
100 g ciocolată
un praf de sare
Mod de preparare:
1. Din drojdie, lapte și 2 linguri de zahăr faci maiaua. O lași la crescut, apoi o amesteci cu făina.
2. Adaugi gălbenușurile frecate cu puțină sare, cu zahărul și cu zahărul vanilat.
3. Frămânți bine și adaugi untul puțin câte puțin. Trebuie să încorporezi bine tot untul.
4. Împarți aluatul în două și-l lași la dospit.
5. După ce a crescut, întinzi 2 foi. Pe prima o ungi cu ciocolată topită, iar pe a doua o așezi deasupra.
6. Îl rulezi și-l pui într-o formă unsă cu ulei și tapetată cu făină, îl mai lași să crească, apoi îl dai la cuptor.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News