Rețeta zilei. Paste Marinara cu sardine. Simplu și delicios

Data publicării:
Paste, foto Pixabay/ autor: Schumitro
Descriere foto: Paste, foto Pixabay/ autor: Schumitro

Această rețetă de paste cu sardine este gustoasă și rapid de preparat. Este gata în doar 20 de minute. 

Ingrediente:


200 gr spaghetti 

1 conserva mică de sardine in ulei 

45 gr pastă de roșii

2 căței de usturoi

1/2 linguriță semințe de fenicul

2 lingurițe cu vârf capere în oțet

1 lingură verdeață de fenicul tocată

puțin ulei măsline

sare, piper negru, chili


Mod de preparare:


Se pun pastele la fiert în apă cu sare. Într-o tigaie se pune 1 lingură de ulei din conserva de sardine. Se completează cu 1 lingură de ulei de măsline. Se adaugă pasta de roșii, după ce s-a încălzit puțin uleiul. Puteți adăuga 2-3 linguri de apă. Adăugați și usturoiul strivit și semintele de fenicul, după ce pasta de roșii începe să sfârâie. 

Adăugați caperele și sardinele sfărâmate și amestecați. Fierbeți sosul timp de 2 minute. Presărați sare, piper negru si chili. 

Scurgeți bine pastele și păstrați aproximativ 100 ml apă de la ele. Puneți pastele în sos, condimentați cu sare și turnați apă. Lăsați pe foc circa 2 minute. Adăugați la final verdeața de fenicul. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel